Tratament ortodontic

Tratamentul ortodontic este menit pentru indreptarea dintilor si nu numai.

Ortodontie

Tratamentul ortodontic este menit pentru indreptarea dintilor si nu numai. Ne ajuta sa refacem ocluzia, modul in care muscam. Uneori resimtim durere la nivelul articulatiei temporo-mandibulare, la nivelul tamplei,a capului si a gatului. Tot acest disconfort poate avea ca origine un mod incorect de a musca din cauza dintilor inghesuiti.

Aparatul ortodontic poate fi mobil sau fix. Cel mobil se aplica la varste mai mici, iar cel mobil la dentitia permanenta. Cel mobil se poate indeparta, fiind activ cat timp este purtat, dar cel fix este activ constant. Cel fix este format din brackets care se lipesc pe dinti si pot si metalici, ceramici sau din safir, astfel limita estetica este depasita. Prin brackets trece un arc care este mentinut prin ligaturi de silicon. Arcul este partea activa si acesta impreuna cu ligaturile vor fi schimbate periodic dupa recomandarea medicului ortodont. La prima aplicare se simte un mic disconfort pentru ca arcul aplica presiune pe dinti, incercand sa le modifice locul. In timp aceasta tensiune dispare si nu reapare la schimbarea arcului.

De aceea tratamentul ortodontic dureaza mai mult, in functie de fiecare caz in parte, pentru a permite dintelui si osului sa se repozitioneze unde se doreste. Dupa ce tratamentul este finalizat urmeaza o perioada de contentie, de mentinere a rezultatului. Acesta se realizeaza prin ligaturi pe fata interna/orala a dintelui si prin gutiere care nu se vad, iar zambetul perfect va merita intreg efortul.

Pentru mai multe detalii programeaza-te la medicul nostru ortodont.
Va asteptam cu drag sa facem echipa in acest drum spre sanatate si frumusete.